Rybízový koláč naruby

Na létě je nejlepší bohatá úroda ovoce. Valí se na nás z vlastní zahrádky, od sousedů, rodiny či známých. Byla by škoda toho nevyužít a nedopřát si šťavnaté ovocné buchty.

Množství1 porce

Ingredience

 350 g červeného a bílého rybízu
 2 lžíce javorového sirupu
 1 vanilkový lusk
 3 lžičky chia semínek
 9 lžiček vody
 200 g ovesné mouky
 75 g pohankové mouky
 1 lžička prášku do pečiva
 3 lžičky mletého máku
 špetka soli
 100 ml kokosového oleje
 100 ml javorového sirupu
 150 ml sójového jogurtu

Postup

1

Rybíz omyjeme, obereme kuličky a v rendlíku krátce povaříme.

2

Dochutíme ho javorovým sirupem a zrníčky z vanilkového lusku.

3

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

4

Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou.

5

V míse smícháme ovesnou mouku s pohankovou, práškem do pečiva, mletým mákem a solí.

6

V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s javorovým sirupem a sójovým jogurtem.

7

Směs vlijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.

8

Dortovou formu plníme rozvařeným rybízem, následně těstem a vše dáme péct zhruba na 50 minut.

9

Koláč vytáhneme z trouby, necháme ho zhruba 10 minut vychladnout.

10

Opatrně ho překlopíme na talíř.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 350 g červeného a bílého rybízu
 2 lžíce javorového sirupu
 1 vanilkový lusk
 3 lžičky chia semínek
 9 lžiček vody
 200 g ovesné mouky
 75 g pohankové mouky
 1 lžička prášku do pečiva
 3 lžičky mletého máku
 špetka soli
 100 ml kokosového oleje
 100 ml javorového sirupu
 150 ml sójového jogurtu

Postup

1

Rybíz omyjeme, obereme kuličky a v rendlíku krátce povaříme.

2

Dochutíme ho javorovým sirupem a zrníčky z vanilkového lusku.

3

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

4

Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou.

5

V míse smícháme ovesnou mouku s pohankovou, práškem do pečiva, mletým mákem a solí.

6

V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s javorovým sirupem a sójovým jogurtem.

7

Směs vlijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.

8

Dortovou formu plníme rozvařeným rybízem, následně těstem a vše dáme péct zhruba na 50 minut.

9

Koláč vytáhneme z trouby, necháme ho zhruba 10 minut vychladnout.

10

Opatrně ho překlopíme na talíř.

Rybízový koláč naruby
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...