Print Options:

Pstruh pečený na másle s bramborami a pikantním okurkovo-ředkvičkovým salátem

Množství2 porceCelkový čas45 minut

Na rybu
 2 čerství pstruzi
 ½ citronu
 4 stroužky česneku
 rozmarýn či jiné čerstvé bylinky
 4 tenké plátky másla
 sůl
Na brambory
 4 větší rané brambory se slupkou
 sůl
 jarní cibulka
Na salát
 ½ salátové okurky
 4 větší ředkvičky
 trochu chilli vloček
 pepř
 jemná octová zálivka
 sůl
1

Ryby vyndejte z lednice, omyjte, osušte a nechte cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě.

2

Rozehřejte troubu na 180 stupňů.

3

Brambory omyjte, rozkrojte na polovinu a dejte vařit, dokud nezměknou. Osolte je.

4

Do útrob ryb vložte tenké plátky citronu, česnek a rozmarýn. Zvrchu položte tenké plátky másla.

5

Rybu a uvařené půlky brambor položte na pečicí papír odděleně, aby šťáva z ryby netekla rovnou na brambory.

6

Vložte do trouby a pečte 25 až 30 minut. Na posledních 10 minut zapněte gril, aby se ryby i brambory hezky opekly do zlatova.

7

Ředkvičky i okurku nakrájejte na tenké plátky. Dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli. Zalijte octovou zálivkou a promíchejte. Nechte několik minut odležet.

8

Naaranžujte na talíř, posypte pokrájenou jarní cibulkou a užijte si jednoduchou avšak výbornou kombinaci chutí ;)

Nutrition Facts

porce 0