-
Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, aby se rychleji uvařily.
-
To stejné uděláme i se sušenými houbami.
-
Následující den troubu předehřejeme na 170 stupňů.
-
Kroupy propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka zhruba 20 minut.
-
Scedíme a necháme okapat.
-
Na olivovém oleji restujeme dozlatova na drobné kostičky nakrájenou cibuli, kterou osolíme.
-
Přidáme kmín, houby a krátce podusíme.
-
Dochutíme česnekem, majoránkou, petrželkou, solí, pepřem.
-
Ke směsi přimícháme uvařené kroupy, důkladně promícháme a přendáme do zapékací nádoby.
-
Zapékáme zhruba 20 minut.
-
Zdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme. Kuba výborně chutná i 2. den – po uležení v lednici.