Krupicová kaše z pohanky a mandlového mléka

Že vás ještě nenapadlo uvařit z pohankové krupice kaši? Tak hurá na ni. Pohanková krupička se na výrobu kaše perfektně hodí. S mandlovým mlékem, oříšky a kvalitním kakaem pasuje i do dietního jídelníčku.

Množství2 porce
Celkový čas15 minut

Ingredience

 60 g pohankové krupice
 250 ml mandlového mléka
 1 lžička mleté skořice, hřebíčku a kardamomu
 1 lžička raw nepraženého kakaového prášku
 1 lžička vlašského oleje lisovaného za studena
 hrst předem namočených ořechů

Postup

1

Do hrnce nasypte krupici, přilijte mléko, ingredience promíchejte a na mírném ohni za stálého míchání přiveďte k varu.

2

Jakmile kaše dosáhne vámi požadované konzistence, plamen vypněte.

3

Kaši přendejte na talíř a ozdobte dle své chuti a fantazie.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 60 g pohankové krupice
 250 ml mandlového mléka
 1 lžička mleté skořice, hřebíčku a kardamomu
 1 lžička raw nepraženého kakaového prášku
 1 lžička vlašského oleje lisovaného za studena
 hrst předem namočených ořechů

Postup

1

Do hrnce nasypte krupici, přilijte mléko, ingredience promíchejte a na mírném ohni za stálého míchání přiveďte k varu.

2

Jakmile kaše dosáhne vámi požadované konzistence, plamen vypněte.

3

Kaši přendejte na talíř a ozdobte dle své chuti a fantazie.

Krupicová kaše z pohanky a mandlového mléka
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.