Print Options:

Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem

Množství2 porce

 250 g hlívy ústřičné
 1 hrnek pohanky (typu kroupy)
 1 hrnek baby špenátu
 1 hrnek zeleninového vývaru
 1 lžíce olivového oleje
 1 menší cibule
 sůl
 pepř
 tymián
 parmezán
1

Pohanku spaříme horkou vodou.

2

Krátce ji orestujeme pro lepší výslednou chuť i konzistenci.

3

Pohanku zlehka osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 5 minut.

4

Nyní stáhneme plamen a necháme 15 minut dojít pod pokličkou.

5

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli.

6

Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme tymiánem, solí, pepřem a restujeme.

7

Poté přidáme uvařenou pohanku a omytý špenát.

8

Špenát necháme lehce zavadnout.

9

Celou směs odstavíme z plotny.

10

Na závěr vmícháme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme a ihned podáváme.

Nutrition Facts

porce 0