Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem

Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem

Ingredience

Pokyny

  1. Pohanku spaříme horkou vodou.
  2. Krátce ji orestujeme pro lepší výslednou chuť i konzistenci.
  3. Pohanku zlehka osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 5 minut.
  4. Nyní stáhneme plamen a necháme 15 minut dojít pod pokličkou.
  5. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli.
  6. Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme tymiánem, solí, pepřem a restujeme.
  7. Poté přidáme uvařenou pohanku a omytý špenát.
  8. Špenát necháme lehce zavadnout.
  9. Celou směs odstavíme z plotny.
  10. Na závěr vmícháme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme a ihned podáváme.
Receptová karta - Powered by WP Delicious