Bezhladoveni.cz

Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem

Hlíva ústřičná je známá jako až zázračná surovina, proto bychom ji měli zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Zkuste tento pohankový recept z hlívy – lehký, rychlý a přitom chuťově báječný.

Množství2 porce

Ingredience

 250 g hlívy ústřičné
 1 hrnek baby špenátu
 1 hrnek zeleninového vývaru
 1 menší cibule
 parmezán
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Pohanku spaříme horkou vodou.

2

Krátce ji orestujeme pro lepší výslednou chuť i konzistenci.

3

Pohanku zlehka osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 5 minut.

4

Nyní stáhneme plamen a necháme 15 minut dojít pod pokličkou.

5

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli.

6

Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme tymiánem, solí, pepřem a restujeme.

7

Poté přidáme uvařenou pohanku a omytý špenát.

8

Špenát necháme lehce zavadnout.

9

Celou směs odstavíme z plotny.

10

Na závěr vmícháme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 250 g hlívy ústřičné
 1 hrnek baby špenátu
 1 hrnek zeleninového vývaru
 1 menší cibule
 parmezán

Postup

1

Pohanku spaříme horkou vodou.

2

Krátce ji orestujeme pro lepší výslednou chuť i konzistenci.

3

Pohanku zlehka osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 5 minut.

4

Nyní stáhneme plamen a necháme 15 minut dojít pod pokličkou.

5

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli.

6

Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme tymiánem, solí, pepřem a restujeme.

7

Poté přidáme uvařenou pohanku a omytý špenát.

8

Špenát necháme lehce zavadnout.

9

Celou směs odstavíme z plotny.

10

Na závěr vmícháme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme a ihned podáváme.

Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma na všechny nákupy na Powerlogy.cz Doprava zdarma
Doprava zdarma na všechny nákupy na Powerlogy.cz
Naše potraviny obsahují výrazně méně cukru. Protože jejich skutečná síla spočívá v přírodní chuti. Víme, že i funkční potraviny mohou chutnat skvěle a lahodně. Při dodržení nejvyšších standardů kvality jsme dosáhli čistou chuť každé jedné Powerlogy potraviny. Doprava zdarma na všechny nákupy.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům