Print Options:

Plněné žampiony rajčaty a mozzarellou

Množství1 porce

 200 g větších žampionů
 1 balení mozzarelly
 3 sušená rajčata
 ½ cibule
 sůl
 pepř
 bazalka
 kvalitní rostlinný olej
1

Žampiony očistíme a oloupeme. Vnitřky vydlabeme a zbytek hub pokrájíme na drobné kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

Na malé kousky nakrájíme také sušená rajčata, mozzarellu a čerstvou bazalku.

4

Na pánvi rozpálíme lžičku kvalitního rostlinného oleje. Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

5

Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

6

Přidáme pokrájené houby, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

7

Ke konci přidáme také mozzarellu, sušená rajčata a bazalku.

8

Pánev odstavíme z plotny a připravenou směsí plníme hlavičky žampionů.

9

Plech vymažeme tenkou vrstvou olivového oleje a rozmístíme na něj naplněné žampiony.

10

Pečeme 15–20 minut na 175 °C.

Nutrition Facts

porce 0