Print Options:

Pečený květák s kari a kurkumou

Množství1 porceCelkový čas40 minut

 3 větší růžičky květáku
 ½ hrnku uvařené cizrny
 šalotka
 50 g hnědé rýže
 hrst mladého hrášku
 400 ml kokosového mléka
 ½ lžičky římského kmínu
 ½ lžičky mleté kurkumy
  lžičky kari koření
 1 lžička sezamového oleje
 špetka černého pepře
 špetka himalájské soli
 šťáva z 1/2 limetky
1

Rýži důkladně propláchněte, vhoďte do hrnce spolu s hráškem, zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Rýži vařte pod pokličkou doměkka. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.

2

Mezitím, co se rýže vaří, rozeberte větší růžičky květáku na menší, přidejte k nim cizrnu, oloupanou a na měsíčky nakrájenou šalotku, římský kmín, kurkumu, kari, pepř, vše zalijte olejem a promíchejte.

3

Směs rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C cca na 15 až 20 minut.

4

Uvařenou rýži osolte, zakápněte limetkovou šťávou a servírujte s květákovo-cizrnovou směsí.

Nutrition Facts

porce 0