Print Options:

Pečené ratatouille s těstovinami

Množství2 porce

Na pečenou zeleninu
 1 menší lilek
 1 menší cuketa
 300 g cherry rajčátek
 1 žlutá paprika
 1 červená paprika
 1 menší fialová cibule
 2 lžíce olivového oleje
 3 sušená rajčata
 1 stroužek česneku
 sůl
 pepř
 tymián
 rozmarýn
Na dokončení
 120 g těstovin (např. linguine)
 parmezán na posypání
 čerstvé oregano
 čerstvá bazalka
1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky.

3

Lilek posolíme a odložíme stranou, abychom jej zbavili hořkosti.

4

Olivový olej prošleháme s prolisovaným česnekem, nasekanými sušenými rajčaty, solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem.

5

Směsí pokapeme zeleninu a důkladně promícháme.

6

Rozložíme na plech a dáme péct zhruba na 15 minut.

7

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

8

Promícháme je s pečenou zeleninou, posypeme parmezánem, bylinkami a ihned podáváme.

Nutrition Facts

porce 0