Bezhladoveni.cz

Pečené fazole se zeleninou v rajčatové omáčce

Jak zařadit luštěniny do jídelníčku? Zapečte je v jednom pekáči se zeleninou a směsí bylinek. Spolu vás zasytí, nutričně vyživí a výsledná chuť jídla snad i mile překvapí.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina 30 minut

Ingredience

 2 menší mrkve
 2 petržele
 kousek celeru
 1 větší žlutá cibule
 400 g loupaný, krájených rajčat v bio kvalitě
 koření (tymián, bazalka, rozmarýn, majoránka, saturejka, bobkový list, šalvěj)
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Fazole důkladně propláchněte.

2

Mrkev a petržel oškrábejte a nakrájejte na kolečka.

3

Celer a cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

4

Nakrájenou zeleninu promíchejte s kořením a olivovým olejem.

5

Zeleninu nechte v chladu odležet alespoň po dobu 30 minut.

6

K odležené zelenině přidejte rajčata a čekankový sirup.

7

Vše zlehka promíchejte, přendejte do zapékací misky a pečte zakryté v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 45 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 2 menší mrkve
 2 petržele
 kousek celeru
 1 větší žlutá cibule
 400 g loupaný, krájených rajčat v bio kvalitě
 koření (tymián, bazalka, rozmarýn, majoránka, saturejka, bobkový list, šalvěj)

Postup

1

Fazole důkladně propláchněte.

2

Mrkev a petržel oškrábejte a nakrájejte na kolečka.

3

Celer a cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

4

Nakrájenou zeleninu promíchejte s kořením a olivovým olejem.

5

Zeleninu nechte v chladu odležet alespoň po dobu 30 minut.

6

K odležené zelenině přidejte rajčata a čekankový sirup.

7

Vše zlehka promíchejte, přendejte do zapékací misky a pečte zakryté v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 45 minut.

Pečené fazole se zeleninou v rajčatové omáčce
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům