Vegetariánský luštěninový burger

Vysoké teploty doslova vybízí k předčasnému zahájení grilovací sezóny. Co takhle ji odstartovat bezmasou pochoutkou s minimem kalorií, zato s vyváženým poměrem sacharidů, bílkovin a zdraví prospěšné vlákniny?

Množství1 porce

Ingredience

 60 g bílých máslových fazolí
 60 g zelené čočky
 1 menší cibule
 1 stroužek česneku
 2 lžíce ovesných vloček
 ½ lžičky římského kmínu
 ½ lžičky sušené šalvěje
 hrst čerstvého koriandru
 špetka chilli
 špetka soli
 špetka pepře

Postup

1

Fazole i čočku předem namočte, poté uvařte zvlášť dle návodů.

2

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.

3

Z ovesných vloček umelte mouku.

4

Na nepřilnavé pánvi zpěňte cibuli, česnek a ochuťte je kořením.

5

Obsah pánve přendejte do mixéru a rozmixujte spolu s luštěninami a koriandrem.

6

Do směsi přisypte ovesnou mouku a pomoučenýma rukama vytvarujte silnější burger.

7

Burger opečte na grilu nebo v troubě a servírujte dle své chuti.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 60 g bílých máslových fazolí
 60 g zelené čočky
 1 menší cibule
 1 stroužek česneku
 2 lžíce ovesných vloček
 ½ lžičky římského kmínu
 ½ lžičky sušené šalvěje
 hrst čerstvého koriandru
 špetka chilli
 špetka soli
 špetka pepře

Postup

1

Fazole i čočku předem namočte, poté uvařte zvlášť dle návodů.

2

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.

3

Z ovesných vloček umelte mouku.

4

Na nepřilnavé pánvi zpěňte cibuli, česnek a ochuťte je kořením.

5

Obsah pánve přendejte do mixéru a rozmixujte spolu s luštěninami a koriandrem.

6

Do směsi přisypte ovesnou mouku a pomoučenýma rukama vytvarujte silnější burger.

7

Burger opečte na grilu nebo v troubě a servírujte dle své chuti.

Vegetariánský luštěninový burger
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.