-
V pánvi WOK rozehřejeme lžíci rostlinného oleje a krátce na něm orestujeme pokrájenou bílou část jarní cibulky.
-
Do hrnce s vodou dáme vařit jasmínovou rýži.
-
Z citrónové trávy oloupeme vrchní slupku. Stonky pokrájíme na menší kousky a uděláme v nich nožem malé zářezy. Díky nim se veškerá vůně z citrónové trávy dostane do jídla.
-
Jakmile cibulka ve WOKu lehce změkne, přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, nastrouhaný zázvor, citrónovou trávu, mletý barevný pepř a chilli papričku nakrájenou nadrobno.
-
Směs zasypeme 2 lžícemi kari koření, trochu osolíme a společně orestujeme.
-
Po 5 minutách přidáme na kostičky pokrájenou červenou papriku a na plátky nakrájenou mrkev.
-
Zalijeme 100 ml kuřecího vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut.
-
Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a bambusové výhonky, ze kterých předem slijeme veškerou tekutinu. Opět přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 10 minut.
-
Přidáme lžíci třtinového cukru, pár kapek citrónové šťávy, zbytek kari koření a jednu plechovku kokosového mléka. Pečlivě promícháme a necháme ještě 5 minut probublávat.
-
Ke konci vaření přidáme nadrobno pokrájenou zelenou část jarní cibulky a nasekaný čerstvý koriandr.