Print Options:

Lilková pomazánka Baba Ghanoush

Množství2 porce

 2 lilky
 2 lžíce tahini pasty
 2 stroužky česneku
 sůl
 šťáva z půlky limetky
 2 lžíce olivového oleje
1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Lilky překrojte napůl, na řezu dužinu nařízněte do mřížky, posolte a zalijte trochou olivového oleje.

3

Lilky dejte na plech, ten přikryjte alobalem a vložte do trouby.

4

Lilky pečte 60 minut, dokud nebude dužina úplně měkká.

5

Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

6

Z vychladlých polovin lilků vydlabejte dužinu – pouze zelenožlutou část. Tu přendejte do misky.

7

K lilkům přidejte sůl, tahini, prolisovaný česnek, olivový olej a šťávu z limety.

8

Vše rozmixujte.

9

Můžete ihned podávat nebo pomazánku nechat ještě v lednici vychladit.

10

Na talíři ozdobte čerstvými bylinkami, oříšky, semínky či olivami.

Nutrition Facts

porce 0