-
Brambory vložte do vroucí vody a uvařte ve slupce doměkka.
-
Mrkev, celer a petržel oškrábejte a nakrájejte na stejně malé kousky.
-
Mrkev, celer, petržel a hrášek uvařte v páře doměkka.
-
Uvařenou zeleninu přendejte do mísy a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Zvlášť nechte vychladnout i uvařené brambory.
-
Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji spolu s okurkou nadrobno.
-
Avokádo oloupejte a vidličkou rozmačkejte na kaši.
-
Vychlazené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
-
K vychlazené kořenové zelenině přihoďte brambory, cibuli, okurku, rozmačkané avokádo, přisypte sůl, pepř a přilijte ocet.
-
Vše zlehka promíchejte a před podáváním v lednici vychlaďte.