Lehký bramborový salát s avokádem

Je pro vás klasický bramborový salát s majonézou a salámem moc těžký? Nehodí se vám při hubnutí? Vyzkoušejte odlehčenou variantu s avokádem.

Množství1 porce
Celkový čas40 minut

Ingredience

 3 menší salátové brambory
 větší mrkev
 menší kousek bulvového celeru
 menší petržel
 hrst mladého hrášku
 větší nakládaná okurka
 malá žlutá nebo bílá cibule
 špetka černého pepře
 ½ lžičky černé soli
 1 lžička jablečného octa
 ½ zralého avokáda
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Brambory vložte do vroucí vody a uvařte ve slupce doměkka.

2

Mrkev, celer a petržel oškrábejte a nakrájejte na stejně malé kousky.

3

Mrkev, celer, petržel a hrášek uvařte v páře doměkka.

4

Uvařenou zeleninu přendejte do mísy a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Zvlášť nechte vychladnout i uvařené brambory.

5

Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji spolu s okurkou nadrobno.

6

Avokádo oloupejte a vidličkou rozmačkejte na kaši.

7

Vychlazené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

8

K vychlazené kořenové zelenině přihoďte brambory, cibuli, okurku, rozmačkané avokádo, přisypte sůl, pepř a přilijte ocet.

9

Vše zlehka promíchejte a před podáváním v lednici vychlaďte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 3 menší salátové brambory
 větší mrkev
 menší kousek bulvového celeru
 menší petržel
 hrst mladého hrášku
 větší nakládaná okurka
 malá žlutá nebo bílá cibule
 špetka černého pepře
 ½ lžičky černé soli
 1 lžička jablečného octa
 ½ zralého avokáda

Postup

1

Brambory vložte do vroucí vody a uvařte ve slupce doměkka.

2

Mrkev, celer a petržel oškrábejte a nakrájejte na stejně malé kousky.

3

Mrkev, celer, petržel a hrášek uvařte v páře doměkka.

4

Uvařenou zeleninu přendejte do mísy a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Zvlášť nechte vychladnout i uvařené brambory.

5

Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji spolu s okurkou nadrobno.

6

Avokádo oloupejte a vidličkou rozmačkejte na kaši.

7

Vychlazené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

8

K vychlazené kořenové zelenině přihoďte brambory, cibuli, okurku, rozmačkané avokádo, přisypte sůl, pepř a přilijte ocet.

9

Vše zlehka promíchejte a před podáváním v lednici vychlaďte.

Notes

Lehký bramborový salát s avokádem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.