Bezhladoveni.cz

Nejlepší ořechová bábovka? S mrkví a semínky

Čím vyšperkovat nedělní tabuli a potěšit blízké? Třeba čerstvě upečenou domácí bábovkou s vůní ořechů. Přihoďte k nim mrkve, pohankovou mouku a pár dalších ingrediencí… Výsledek vás mile překvapí.

Množství
Čas přípravy2 hodinČas vaření45 minutCelkový čas2 hodin 45 minut

Ingredience

 ½ lžičky sody bikarbony (jedlé sody)
 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
 2 velké mrkve
 300 ml mandlového mléka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Lněná semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Vlašské ořechy rozemelte na moučku.

3

Mrkve oškrábejte a nastrouhejte najemno.

4

Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience, poté k nim přilijte mokré (včetně lněného gelu). Vše společně promíchejte.

5

Těsto na bábovku nalijte do silikonové či nepřilnavé formy a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 40-45 minut. Doba pečení závisí na typu trouby.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 ½ lžičky sody bikarbony (jedlé sody)
 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
 2 velké mrkve
 300 ml mandlového mléka

Postup

1

Lněná semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Vlašské ořechy rozemelte na moučku.

3

Mrkve oškrábejte a nastrouhejte najemno.

4

Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience, poté k nim přilijte mokré (včetně lněného gelu). Vše společně promíchejte.

5

Těsto na bábovku nalijte do silikonové či nepřilnavé formy a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 40-45 minut. Doba pečení závisí na typu trouby.

Nejlepší ořechová bábovka? S mrkví a semínky

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama
Pošlete článek přátelům