Bezhladoveni.cz

Lahodný mrkvový chlebík s mandlemi a vlašáky

Jaro volá po odlehčení jídelníčku. Náš zdraví prospěšný mrkvovo-jablečný chlebík plný vlákniny, vitaminů a minerálních látek do něj skvěle zapadá.

Množství
Celkový čas1 hodina

Ingredience

 200 g mandlí
 2 velké mrkve
 sladší jablko
 1 lžička jedlé sody bikarbony
 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 1 lžíce jablečného octa
 250 ml mandlového mléka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Vlašské ořechy rozmixujte do konzistence mouky, mandle do konzistence másla.

2

Mrkve i jablko oloupejte a nastrouhejte najemno.

3

V jedné míse smíchejte mouku spolu se sodou, kypřicím práškem, solí, skořicí a ořechovou moukou, ve druhé míse mléko s octem, olejem, sirupem, mrkvemi a jablkem.

4

Mokré ingredience vmíchejte do suchých.

5

Těsto přelijte do nepřilnavé (nebo pečicím papírem vystlané) formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.

6

Upečený chléb nechte vychladnout při pokojové teplotě. Před servírováním jej přelijte mandlovým máslem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 200 g mandlí
 2 velké mrkve
 sladší jablko
 1 lžička jedlé sody bikarbony
 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 1 lžíce jablečného octa
 250 ml mandlového mléka

Postup

1

Vlašské ořechy rozmixujte do konzistence mouky, mandle do konzistence másla.

2

Mrkve i jablko oloupejte a nastrouhejte najemno.

3

V jedné míse smíchejte mouku spolu se sodou, kypřicím práškem, solí, skořicí a ořechovou moukou, ve druhé míse mléko s octem, olejem, sirupem, mrkvemi a jablkem.

4

Mokré ingredience vmíchejte do suchých.

5

Těsto přelijte do nepřilnavé (nebo pečicím papírem vystlané) formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.

6

Upečený chléb nechte vychladnout při pokojové teplotě. Před servírováním jej přelijte mandlovým máslem.

Lahodný mrkvový chlebík s mandlemi a vlašáky
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům