Bezhladoveni.cz

Výborný meruňkový koláč bez lepku

Toužíte v létě po lehce stravitelném, šťavnatém a vláčném moučníku? Přesně takový je náš meruňkový koláč upečený jen z pár ingrediencí. Bez přidaného cukru, zato s prima nutričním složením představuje ideální sladkou tečku po obědě, ke snídani i jen tak k odpolední svačině.

Množství2 porce
Celkový čas35 minut

Ingredience

 50 g amarantové mouky
 50 g mandlové mouky
 3 lžíce rostlinné zakysané smetany
 50 g čerstvých meruněk
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

V míse smíchejte mouky, prášek do pečiva, vanilku a sůl.

2

K suché směsi přidejte nadrobno nakrájené meruňky, smetanu a přilijte olej.

3

Všechny ingredience zlehka promíchejte.

4

Těsto přelijte do nepřilnavých formiček a koláčky dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20-25 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 50 g amarantové mouky
 50 g mandlové mouky
 3 lžíce rostlinné zakysané smetany
 50 g čerstvých meruněk
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů

Postup

1

V míse smíchejte mouky, prášek do pečiva, vanilku a sůl.

2

K suché směsi přidejte nadrobno nakrájené meruňky, smetanu a přilijte olej.

3

Všechny ingredience zlehka promíchejte.

4

Těsto přelijte do nepřilnavých formiček a koláčky dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20-25 minut.

Výborný meruňkový koláč bez lepku

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama
Pošlete článek přátelům