Lehká bramboračka s houbami

Lehká bramboračka s houbami

Ingredience

Pokyny

  1. Uvaříme si zeleninový vývar, pokud ho už nemáme připravený předem.
  2. Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
  3. Lehce ji osolíme a přidáme oloupané a nakrájené syrové brambory.
  4. Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.
  5. Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor.
  6. Poté je mixujeme v pyré, opatrně vlijeme smetanu a dále mixujeme. Záleží na vás, jak moc jemnou polévku preferujete.
  7. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zředíme zbylým vývarem a opět mixujeme.
  8. Hříbky krátce restujeme na lžíci olivového oleje.
  9. Ochutíme je solí, pepřem, čerstvými bylinkami a odstavíme z plotny.
  10. Bramborový krém rozdělíme do misek, ozdobíme hříbky a ihned podáváme.
Receptová karta - Powered by WP Delicious