BezHladovění.cz

Lehká bramboračka s houbami

Letošní sezóna houbařům přeje. Ze všech stran se valí informace, jak rostou… Proto by byla škoda nevychutnat si pár hříbkových pokrmů. Mezi naše favority patří hříbkové rizoto, kulajda a hlavně bramboračka. Tradiční recept jsme ale odlehčili na jemný bramborový krém, který doplňují restované hříbky. Osloví i nejnáročnější strávníky, byť k němu postačí jen pár základních surovin.

Množství4 porce

Ingredience

 1 šalotka
 500 g brambor
 1 l zeleninového vývaru
 muškátový oříšek
 čerstvý rozmarýn
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Uvaříme si zeleninový vývar, pokud ho už nemáme připravený předem.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.

3

Lehce ji osolíme a přidáme oloupané a nakrájené syrové brambory.

4

Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.

5

Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor.

6

Poté je mixujeme v pyré, opatrně vlijeme smetanu a dále mixujeme. Záleží na vás, jak moc jemnou polévku preferujete.

7

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zředíme zbylým vývarem a opět mixujeme.

8

Hříbky krátce restujeme na lžíci olivového oleje.

9

Ochutíme je solí, pepřem, čerstvými bylinkami a odstavíme z plotny.

10

Bramborový krém rozdělíme do misek, ozdobíme hříbky a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 1 šalotka
 500 g brambor
 1 l zeleninového vývaru
 muškátový oříšek
 čerstvý rozmarýn

Postup

1

Uvaříme si zeleninový vývar, pokud ho už nemáme připravený předem.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.

3

Lehce ji osolíme a přidáme oloupané a nakrájené syrové brambory.

4

Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.

5

Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor.

6

Poté je mixujeme v pyré, opatrně vlijeme smetanu a dále mixujeme. Záleží na vás, jak moc jemnou polévku preferujete.

7

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zředíme zbylým vývarem a opět mixujeme.

8

Hříbky krátce restujeme na lžíci olivového oleje.

9

Ochutíme je solí, pepřem, čerstvými bylinkami a odstavíme z plotny.

10

Bramborový krém rozdělíme do misek, ozdobíme hříbky a ihned podáváme.

Lehká bramboračka s houbami
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům