-
Uvaříme si zeleninový vývar, pokud ho už nemáme připravený předem.
-
Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
-
Lehce ji osolíme a přidáme oloupané a nakrájené syrové brambory.
-
Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.
-
Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor.
-
Poté je mixujeme v pyré, opatrně vlijeme smetanu a dále mixujeme. Záleží na vás, jak moc jemnou polévku preferujete.
-
Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zředíme zbylým vývarem a opět mixujeme.
-
Hříbky krátce restujeme na lžíci olivového oleje.
-
Ochutíme je solí, pepřem, čerstvými bylinkami a odstavíme z plotny.
-
Bramborový krém rozdělíme do misek, ozdobíme hříbky a ihned podáváme.