BezHladovění.cz

Kuskus s kuřecím masem na řecký způsob

Kuskus vyráběný z tvrdozrnné pšenice si u nás získal velikou oblibu. Vzhledově se podobá drobným kuličkám, chuť má neutrální a původ nejasný. Připisuje se severní Africe.

Množství2 porce

Ingredience

 2 kuřecí prsa
 150 g kuskusu
 1 žlutá paprika
 1 červená paprika
 1 salátová okurka
 2 snítky čerstvé máty
 5 větších listů čerstvé bazalky
 4 natě jarní cibulky
 250 g řeckého jogurtu
 1 citrón
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Nejprve začneme s přípravou kuskusu. Kuskus smícháme v hrnci s 1 lžící oleje a osolíme.

2

Poté ho zalijeme vroucí vodou, pořádně ho promícháme a zakryjeme pokličkou. Na 1 hrnek kuskusu dáváme 2 hrnky vody. Nyní již stačí počkat, až kuskus všechnu vodu nasaje – zhruba 10 minut.

3

Stejně velké plátky kuřecích prsou osolíme, opepříme, posypeme 1 lžičkou mletého nového koření a špetkou oregana.

4

Směs koření do masa důkladně vmasírujeme a orestujeme dokřupava na pánvi.

5

Řecké kuře by nebylo řecké bez tradičního salátu tzatziky.

6

Neoloupanou salátovou okurku nastrouháme nahrubo.

7

Pouze jemně posolíme, aby se okurka „vypotila“ a po chvíli vodu vyždímáme nad dřezem.

8

K okurce přidáme řecký jogurt, šťávu z půlky citrónu, nasekané lístky máty.

9

Vše promícháme, opepříme a přendáme do servírovací misky.

10

Zeleninu omyjeme (rajčata, papriky, cibulky), očistíme a v mixéru ji rozmixujeme na menší kousky. Ale pozor, aby nám nevzniklo pyré.

11

Zeleninu smícháme s kuskusem, natrhanými lístky bazalky, vymačkáme zbylou polovinu citrónu a malinko pokapeme olivovým olejem.

12

Na tác s kuskusem umístíme misku s tzatziky a okolo rozprostřeme křupavé kuře, které jsme nakrájeli na menší, asi centimetrové plátky.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 2 kuřecí prsa
 150 g kuskusu
 1 žlutá paprika
 1 červená paprika
 1 salátová okurka
 2 snítky čerstvé máty
 5 větších listů čerstvé bazalky
 4 natě jarní cibulky
 250 g řeckého jogurtu
 1 citrón

Postup

1

Nejprve začneme s přípravou kuskusu. Kuskus smícháme v hrnci s 1 lžící oleje a osolíme.

2

Poté ho zalijeme vroucí vodou, pořádně ho promícháme a zakryjeme pokličkou. Na 1 hrnek kuskusu dáváme 2 hrnky vody. Nyní již stačí počkat, až kuskus všechnu vodu nasaje – zhruba 10 minut.

3

Stejně velké plátky kuřecích prsou osolíme, opepříme, posypeme 1 lžičkou mletého nového koření a špetkou oregana.

4

Směs koření do masa důkladně vmasírujeme a orestujeme dokřupava na pánvi.

5

Řecké kuře by nebylo řecké bez tradičního salátu tzatziky.

6

Neoloupanou salátovou okurku nastrouháme nahrubo.

7

Pouze jemně posolíme, aby se okurka „vypotila“ a po chvíli vodu vyždímáme nad dřezem.

8

K okurce přidáme řecký jogurt, šťávu z půlky citrónu, nasekané lístky máty.

9

Vše promícháme, opepříme a přendáme do servírovací misky.

10

Zeleninu omyjeme (rajčata, papriky, cibulky), očistíme a v mixéru ji rozmixujeme na menší kousky. Ale pozor, aby nám nevzniklo pyré.

11

Zeleninu smícháme s kuskusem, natrhanými lístky bazalky, vymačkáme zbylou polovinu citrónu a malinko pokapeme olivovým olejem.

12

Na tác s kuskusem umístíme misku s tzatziky a okolo rozprostřeme křupavé kuře, které jsme nakrájeli na menší, asi centimetrové plátky.

Kuskus s kuřecím masem na řecký způsob
Tereza Pechová

Tereza Pechová

Vždy jsem tíhla k dobrému jídlu a trávení času v přírodě při nejrůznějších sportovních aktivitách. Právě zájem o zdravý životní styl a zjištění, na kolik je naše zdraví ovlivněno tím co jíme, mě přivedlo k absolvování oboru Nutriční terapie.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům