Kuskus s kuřecím masem na řecký způsob

Kuskus s kuřecím masem na řecký způsob

Ingredience

Pokyny

  1. Nejprve začneme s přípravou kuskusu. Kuskus smícháme v hrnci s 1 lžící oleje a osolíme.
  2. Poté ho zalijeme vroucí vodou, pořádně ho promícháme a zakryjeme pokličkou. Na 1 hrnek kuskusu dáváme 2 hrnky vody. Nyní již stačí počkat, až kuskus všechnu vodu nasaje – zhruba 10 minut.
  3. Stejně velké plátky kuřecích prsou osolíme, opepříme, posypeme 1 lžičkou mletého nového koření a špetkou oregana.
  4. Směs koření do masa důkladně vmasírujeme a orestujeme dokřupava na pánvi.
  5. Řecké kuře by nebylo řecké bez tradičního salátu tzatziky.
  6. Neoloupanou salátovou okurku nastrouháme nahrubo.
  7. Pouze jemně posolíme, aby se okurka „vypotila“ a po chvíli vodu vyždímáme nad dřezem.
  8. K okurce přidáme řecký jogurt, šťávu z půlky citrónu, nasekané lístky máty.
  9. Vše promícháme, opepříme a přendáme do servírovací misky.
  10. Zeleninu omyjeme (rajčata, papriky, cibulky), očistíme a v mixéru ji rozmixujeme na menší kousky. Ale pozor, aby nám nevzniklo pyré.
  11. Zeleninu smícháme s kuskusem, natrhanými lístky bazalky, vymačkáme zbylou polovinu citrónu a malinko pokapeme olivovým olejem.
  12. Na tác s kuskusem umístíme misku s tzatziky a okolo rozprostřeme křupavé kuře, které jsme nakrájeli na menší, asi centimetrové plátky.
Receptová karta - Powered by WP Delicious