Bezhladoveni.cz

Kroupové rizoto s fazolemi a zeleninou

Rádi vaříte z domácích, sezónních surovin? Většinu z nich využijete k přípravě kroupového rizota dle našeho receptu. Dejte nám vědět, jak vám chutnalo.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina 15 minut

Ingredience

 2 cibule
 stroužek česneku
 hrst čerstvého tymiánu
 hrst čerstvé majoránky
 ½ menší cukety
 ½ menšího lilku
 2 mrkve
 2 kořenové petržele
 kousek bulvového celeru
 ½ papriky
 nať jarní cibulky
 nať póru
 pár růžiček květáku
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

V míse smíchejte kroupy s fazolemi, osolte je a opepřete.

2

1 cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Na rozpálené pánvi na lžíci olivového oleje nechte cibuli a česnek krátce zpěnit, poté k nim přisypte tymián a majoránku.

4

Směs přisypte ke kroupám a fazolím, vše lehce promíchejte a následně přendejte do zapékací misky.

5

Obsah misky podlijte trochou rostlinného mléka a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 20 minut.

6

Mezitím si očistěte a pokrájejte všechnu zbylou zeleninu na stejně velké kousky.

7

Zeleninu vložte do zapékací misky, osolte, opepřete, okořeňte kmínem, zakápněte 2. lžíci olivového oleje a podlijte trochou vody.

8

Zeleninu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 40 minut.

9

Hotové jídlo servírujte přelité tahini.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 2 cibule
 stroužek česneku
 hrst čerstvého tymiánu
 hrst čerstvé majoránky
 ½ menší cukety
 ½ menšího lilku
 2 mrkve
 2 kořenové petržele
 kousek bulvového celeru
 ½ papriky
 nať jarní cibulky
 nať póru
 pár růžiček květáku

Postup

1

V míse smíchejte kroupy s fazolemi, osolte je a opepřete.

2

1 cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Na rozpálené pánvi na lžíci olivového oleje nechte cibuli a česnek krátce zpěnit, poté k nim přisypte tymián a majoránku.

4

Směs přisypte ke kroupám a fazolím, vše lehce promíchejte a následně přendejte do zapékací misky.

5

Obsah misky podlijte trochou rostlinného mléka a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 20 minut.

6

Mezitím si očistěte a pokrájejte všechnu zbylou zeleninu na stejně velké kousky.

7

Zeleninu vložte do zapékací misky, osolte, opepřete, okořeňte kmínem, zakápněte 2. lžíci olivového oleje a podlijte trochou vody.

8

Zeleninu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 40 minut.

9

Hotové jídlo servírujte přelité tahini.

Kroupové rizoto s fazolemi a zeleninou

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma na všechny nákupy na Powerlogy.cz Doprava zdarma
Doprava zdarma na všechny nákupy na Powerlogy.cz
Naše potraviny obsahují výrazně méně cukru. Protože jejich skutečná síla spočívá v přírodní chuti. Víme, že i funkční potraviny mohou chutnat skvěle a lahodně. Při dodržení nejvyšších standardů kvality jsme dosáhli čistou chuť každé jedné Powerlogy potraviny. Doprava zdarma na všechny nákupy.

Zobrazit další slevové kupony →

reklama
Pošlete článek přátelům