Jarní pohankové rizoto

Jarní pohankové rizoto

Ingredience

Pokyny

  1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky.
  2. Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.
  3. Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.
  4. Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.
  5. Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.
  6. Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.
  7. Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.
Receptová karta - Powered by WP Delicious