Bezhladoveni.cz

Jahodový dort s kokosem

Taky se na sezónu jahod těšíte hned od chvíle, kdy skončí ta minulá? My taky. I doma u naší blogerky Lucky jahody mizí doslova rychlostí blesku.

Množství1 porce

Ingredience

Na korpus
 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
 125 ml medu
 šťáva z 1 pomeranče
 1 banán
Na šlehačku
 200 g čerstvých jahod
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.

2

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

3

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, kardamomem a pomerančovou kůrou.

4

V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s medem, mandlovým mlékem, pomerančovou šťávou, rozmačkaným banánem a vanilkovým extraktem.

5

Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.

6

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 45 minut.

7

Mezitím si připravíme šlehačku.

8

Otevřeme plechovku kokosového mléka – použijeme pouze tučnou část – a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, kešu máslem a medem v tuhou šlehačku.

9

Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed.

10

Já jej tentokrát jen potřela na povrchu. Ozdobíme jahodami, mátou a dáme chladit do lednice.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

Na korpus
 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
 125 ml medu
 šťáva z 1 pomeranče
 1 banán
Na šlehačku
 200 g čerstvých jahod

Postup

1

Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.

2

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

3

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, kardamomem a pomerančovou kůrou.

4

V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s medem, mandlovým mlékem, pomerančovou šťávou, rozmačkaným banánem a vanilkovým extraktem.

5

Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.

6

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 45 minut.

7

Mezitím si připravíme šlehačku.

8

Otevřeme plechovku kokosového mléka – použijeme pouze tučnou část – a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, kešu máslem a medem v tuhou šlehačku.

9

Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed.

10

Já jej tentokrát jen potřela na povrchu. Ozdobíme jahodami, mátou a dáme chladit do lednice.

Jahodový dort s kokosem

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
Slevový kupon -10 % na produkty Blendea.cz -10 %
Slevový kupon -10 % na produkty Blendea.cz
Blendea jsou prémiové doplňky stravy ze superpotravin pro podporu vaši energie a vitality.

Zobrazit další slevové kupony →

reklama
Pošlete článek přátelům