Ořechovo-rozinkové jáhlové koule

Ořechovo-rozinkové jáhlové koule

Ingredience

Cooking Mode Disabled

Pokyny

  1. Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.
  2. Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.
  3. Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.
  4. Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.
  5. Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.
  6. Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.
  7. Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.
  8. Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Min
Share it on your social network