Ořechovo-rozinkové jáhlové koule

Chcete si pochutnat na něčem sladkém a zároveň zdravém? Vyzkoušejte jáhlové koule plné rozinek a lískových oříšků. Skvělá vitaminová i energetická vzpruha do zimních dnů!

Množství6 porce

Ingredience

 1 hrnek jáhel
 100 g mletých lískových ořechů
 3 hrnky mléka (může být i rostlinné)
 6 lžic rýžového sirupu
 2 hrsti rozinek
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.

2

Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.

3

Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.

4

Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.

5

Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.

6

Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.

7

Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.

8

Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 hrnek jáhel
 100 g mletých lískových ořechů
 3 hrnky mléka (může být i rostlinné)
 6 lžic rýžového sirupu
 2 hrsti rozinek

Postup

1

Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.

2

Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.

3

Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.

4

Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.

5

Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.

6

Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.

7

Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.

8

Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.

Notes

Ořechovo-rozinkové jáhlové koule
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.