Print Options:

Italské houbové rizoto

Množství4 porce

 1 hrnek mražených nebo čerstvých hříbků
 1 hrnek hnědé kulatozrnné rýže (např. Arborio, Carnaroli)
 200 ml suchého bílého vína
 1 l zeleninového vývaru
 1 lžíce olivového oleje
 1 lžíce másla
 1 šalotka
 sůl
 pepř
 parmazán dle chuti
1

Předem si připravíme zeleninový vývar.

2

Šalotku nakrájíme na malé kousky. Na lžíci olivového oleje a másla krátce zpěníme, ne dozlatova.

3

Přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se obalila tukem a šalotkou. Podlijeme vínem a necháme odpařit.

4

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se rýže nepřismahla.

5

Mezitím si na pánvi, trošce másla či olivového oleje zpěníme hříbky.

6

Zhruba po 20 minutách, kdy risotto podléváme vývarem, přidáme osmahlé hříbky.

7

Ještě párkrát podlijeme vývarem.

8

Dochutíme solí, pepřem, parmazánem, zjemníme plátkem másla a odstavíme z plotny.

9

Necháme pár minut odpočinout, aby se chutě propojily.

10

Risotto rozdělíme na talíře a podáváme.

Nutrition Facts

porce 0