Bezhladoveni.cz

Hummus z cizrny a batátů

Máte rádi zdravé pomazánky, ať už k odlehčené svačině, snídani či večeři? Pak se hummus určitě stane pravidelnou součástí vašeho jídelníčku. Skvělých variant je totiž hned několik!

Množství1 porce

Ingredience

Na hummus
 1 středně velká sladká brambora
 1 stroužek česneku
 šťáva z 1/2 citrónu
 kajenský pepř
Na dokončení
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Cizrnu přes noc namočíme.

2

Ráno slijeme vodu, napustíme čerstvou a uvaříme ji doměkka, zhruba po dobu 30 – 40 minut.

3

Sladkou bramboru upečeme též doměkka a zbavíme ji slupky.

4

Cizrnu slijeme a rozmixujeme ji se sladkou bramborou, tahini pastou, olivovým olejem, česnekem a citrónovou šťávou.

5

Vše dochutíme solí, kajenským pepřem, uzenou paprikou, římským kmínem a opět vše mixujeme, až docílíme hladké pasty.

6

Před podáváním hummus pokapeme olivovým olejem, tahini pastou a posypeme ho sezamovými semínky.

7

Hotový hummus podáváme s oblíbenými krekry a zeleninou jako dip, případně ho můžeme namazat na pečivo.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

Na hummus
 1 středně velká sladká brambora
 1 stroužek česneku
 šťáva z 1/2 citrónu
 kajenský pepř
Na dokončení

Postup

1

Cizrnu přes noc namočíme.

2

Ráno slijeme vodu, napustíme čerstvou a uvaříme ji doměkka, zhruba po dobu 30 – 40 minut.

3

Sladkou bramboru upečeme též doměkka a zbavíme ji slupky.

4

Cizrnu slijeme a rozmixujeme ji se sladkou bramborou, tahini pastou, olivovým olejem, česnekem a citrónovou šťávou.

5

Vše dochutíme solí, kajenským pepřem, uzenou paprikou, římským kmínem a opět vše mixujeme, až docílíme hladké pasty.

6

Před podáváním hummus pokapeme olivovým olejem, tahini pastou a posypeme ho sezamovými semínky.

7

Hotový hummus podáváme s oblíbenými krekry a zeleninou jako dip, případně ho můžeme namazat na pečivo.

Hummus z cizrny a batátů
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům