Hummus z cizrny a batátů

Hummus z cizrny a batátů

Ingredience

Na hummus

Na dokončení

Pokyny

  1. Cizrnu přes noc namočíme.
  2. Ráno slijeme vodu, napustíme čerstvou a uvaříme ji doměkka, zhruba po dobu 30 – 40 minut.
  3. Sladkou bramboru upečeme též doměkka a zbavíme ji slupky.
  4. Cizrnu slijeme a rozmixujeme ji se sladkou bramborou, tahini pastou, olivovým olejem, česnekem a citrónovou šťávou.
  5. Vše dochutíme solí, kajenským pepřem, uzenou paprikou, římským kmínem a opět vše mixujeme, až docílíme hladké pasty.
  6. Před podáváním hummus pokapeme olivovým olejem, tahini pastou a posypeme ho sezamovými semínky.
  7. Hotový hummus podáváme s oblíbenými krekry a zeleninou jako dip, případně ho můžeme namazat na pečivo.
Receptová karta - Powered by WP Delicious