Hrášková polévka s baby špenátem a kadeřávkem

Hrášková polévka s baby špenátem a kadeřávkem

Ingredience

Cooking Mode Disabled

Pokyny

  1. Uvaříme si zeleninový vývar.
  2. Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
  3. Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.
  4. Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.
  5. Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.
  6. Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.
  7. Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.
  8. Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.
  9. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.
  10. Před podáváním ještě prohřejeme.
  11. Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Min
Share it on your social network