-
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud jsme zvolili houby sušené, zalijeme je horkou vodou a necháme pár minut nabobtnat.
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
V pánvi na trošce rostlinného oleje zpěníme cibulku a počkáme, dokud nezezlátne.
-
K cibuli přidáme maso a pořádně jej orestujeme.
-
Jakmile je maso orestované, osolíme ho, opepříme, přidáme houby a zalijeme hovězím vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dusit.
-
Mezitím si připravíme těstoviny podle návodu na obalu.
-
Do omáčky po 20 minutách přidáme lžičku bramborového škrobu, který jsme si předtím rozmíchali v trošce vody. Necháme krátce povařit.
-
Přilijeme rýžovou smetanu a máme hotovo.
-
Houbovou omáčku podáváme s těstovinami a čerstvou petrželkou.