Print Options:

Grilovaný kebab s bramborovo-celerovou kaší a salátem

Množství3 porceCelkový čas30 minut

Na kebab
 500 g mletého hovězího masa, nejlépe v bio kvalitě
 ½ střední cibule
 2 stroužky česneku
 1 lžíce nadrobno pokrájené petržele
 1 lžička mletého římského kmínu
 1 lžička mleté uzené papriky
 sůl
Na kaši
 400 g oloupaných brambor
 400 g oloupaného celeru
 200 ml mléka
 15 g másla
 sůl
Na salát
 rajčata
 papriky
 okurka
 olivový olej
 balsamikový ocet
 sůl
 čerstvě mletý pepř
 pokrájená petrželka
1

Maso dejte do mísy. Cibuli nakrájejte najemno a přidejte k masu.

2

Dále přidejte prolisovaný česnek, petrželku, koření a sůl. Důkladně promíchejte.

3

Z masa vytvarujte šišky a napichujte na špejle.

4

Oloupané brambory nakrájejte na kostky.

5

Celer nakrájejte na kostky o něco menší než brambory, zalijte horkou vodou, osolte a vařte doměkka.

6

Ohřejte mléko s máslem. Uvařenou zeleninu rozšťouchejte a poté s mlékem a máslem vyšlehejte na kaši.

7

Maso grilujte ze všech stran několik minut.

8

Zeleninu nakrájejte na drobné kostičky, zakápněte olejem a octem, dochuťte solí, pepřem a petrželkou a podávejte spolu s kebaby a kaší.

Nutrition Facts

porce 0