Bezhladoveni.cz

Gratinované brambory se šalotkou a lesními houbami

Co s letošní úrodou brambor? Nápad bychom měli. Je jím smetanově jemná příloha nebo rovnou hlavní chod provoněný lesními houbami a provensálským kořením. Žádná velká věda, zato velká dobrota.

Množství4 porce
Celkový čas3 hodin

Ingredience

 6 středně velkých brambor
 6 šalotek
 směs sušeného koření (bazalka, tymián, rozmarýn, saturejka, majoránka, šalvěj)
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Houby alespoň na 2 hodiny namočte, poté dejte na 10-15 minut vařit.

2

Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky.

3

Šalotku oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

4

Brambory, šalotku, houby a koření navrstvěte do zapékací misky.

5

Nakonec vše zalijte smetanou, přikryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 na cca 35 minut.

6

Po 35 minutách alobal sundejte a brambory dopékejte dalších 15 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 6 středně velkých brambor
 6 šalotek
 směs sušeného koření (bazalka, tymián, rozmarýn, saturejka, majoránka, šalvěj)

Postup

1

Houby alespoň na 2 hodiny namočte, poté dejte na 10-15 minut vařit.

2

Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky.

3

Šalotku oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

4

Brambory, šalotku, houby a koření navrstvěte do zapékací misky.

5

Nakonec vše zalijte smetanou, přikryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 na cca 35 minut.

6

Po 35 minutách alobal sundejte a brambory dopékejte dalších 15 minut.

Gratinované brambory se šalotkou a lesními houbami
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma na kokosové produkty ve specializovaném obchodu zkokosu.cz Doprava zdarma
Doprava zdarma na kokosové produkty ve specializovaném obchodu zkokosu.cz
Máme tu pro tebe klasické i designové kokosové misky a jiné výrobky od farmářů z Vietnamu, ručně šité, pratelné a kompostovatelné pomocníky do kuchyně i koupelny, zero waste produkty šetrné k naší planetě a přírodní kosmetiku převážně z českých luhů a hájů. Doprava Zásilkovnou při nákupu nad 499 Kč zdarma.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům