BezHladovění.cz

Glazovaný losos s mátou, pečenou dýní a batáty

Losos je v České republice nejoblíbenější ryba. A není divu, jeho maso je velmi delikátní, jemné a chutné. Zároveň je vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin.

Množství2 porce

Ingredience

 200 g čerstvého lososa
 150 g bílých batátů
 470 g dýně Hokkaido
 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
 1 polévková lžíce balsamikového krému
 hrst čerstvé máty
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 stupňů.

2

Batáty oloupejte a nakrájejte je na kolečka.

3

Dýni důkladně omyjte a pokrájejte ji na kousky.

4

Batáty a dýni přendejte do zapékací mísy, přidejte olej, sůl a chilli koření a promíchejte.

5

V misce smíchejte hořčici, balsamikový krém, cukr a špetku soli.

6

Filet lososa omyjte a obalte jej v marinádě.

7

Lososa přendejte do zapékací mísy na batáty a dýni a dejte do trouby péct na 30 minut.

8

Mátu nasekejte nadrobno.

9

Ihned po upečení podávejte a na filet lososa položte nasekanou mátu.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 200 g čerstvého lososa
 150 g bílých batátů
 470 g dýně Hokkaido
 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
 1 polévková lžíce balsamikového krému
 hrst čerstvé máty

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 stupňů.

2

Batáty oloupejte a nakrájejte je na kolečka.

3

Dýni důkladně omyjte a pokrájejte ji na kousky.

4

Batáty a dýni přendejte do zapékací mísy, přidejte olej, sůl a chilli koření a promíchejte.

5

V misce smíchejte hořčici, balsamikový krém, cukr a špetku soli.

6

Filet lososa omyjte a obalte jej v marinádě.

7

Lososa přendejte do zapékací mísy na batáty a dýni a dejte do trouby péct na 30 minut.

8

Mátu nasekejte nadrobno.

9

Ihned po upečení podávejte a na filet lososa položte nasekanou mátu.

Glazovaný losos s mátou, pečenou dýní a batáty
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
Dr. Protect: 5 % sleva na ochranné pomůcky a testy -5 %
Dr. Protect: 5 % sleva na ochranné pomůcky a testy
Slevový kupon 5 % na ochranné pomůcky, dezinfekce, diagnostické testy, atd. Doprava zdarma nad 1500 Kč.
Platí do 31.12.2021

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům