Bezhladoveni.cz

Zapečené brambory s rýžovou smetanou

Klasické zapékané brambory s uzeným masem a tučnou smetanou nejsou nic pro vás? Vyzkoušejte vegetariánskou variantu s tofu a sýrem. Vydatné jídlo, po kterém vám nebude těžko.

Množství

Ingredience

 2 kg brambor
 200 g uzeného tofu
 1 cibule
 3 vejce
 150 g tvrdého sýra
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Brambory uvařte ve vodě i se slupkou a nechte krátce vychladnout.

2

Zchladlé brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.

3

Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky.

4

Uzené tofu pokrájejte na plátky.

5

Zapékací mísu vymažte rostlinným olejem.

6

Do mísy začněte vrstvit brambory s tofu.

7

Každou vrstvu osolte, opepřete a posypte tymiánem.

8

Vrstvení zakončete bramborami a směs nakonec polijte rozkvedlanými vajíčky smíchanými s rýžovou smetanou, solí a špetkou tymiánu.

9

Zapékací mísu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a nechte přibližně 20 minut zapékat.

10

Poté mísu vyndejte z trouby a vršek posypte nastrouhaným tvrdým sýrem. Takto nechte zapékat ještě dalších 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 2 kg brambor
 200 g uzeného tofu
 1 cibule
 3 vejce
 150 g tvrdého sýra

Postup

1

Brambory uvařte ve vodě i se slupkou a nechte krátce vychladnout.

2

Zchladlé brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.

3

Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky.

4

Uzené tofu pokrájejte na plátky.

5

Zapékací mísu vymažte rostlinným olejem.

6

Do mísy začněte vrstvit brambory s tofu.

7

Každou vrstvu osolte, opepřete a posypte tymiánem.

8

Vrstvení zakončete bramborami a směs nakonec polijte rozkvedlanými vajíčky smíchanými s rýžovou smetanou, solí a špetkou tymiánu.

9

Zapékací mísu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a nechte přibližně 20 minut zapékat.

10

Poté mísu vyndejte z trouby a vršek posypte nastrouhaným tvrdým sýrem. Takto nechte zapékat ještě dalších 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.

Zapečené brambory s rýžovou smetanou

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít

reklama
reklama
Pošlete článek přátelům