Print Options:

Voňavé fazole se zapečenou kaší z dýní a batátů

Množství2 porceCelkový čas12 hodin 30 minut

 větší batát
 ½ menší máslové dýně
 1 hrnek černých fazolí
 větší červená cibule
 stroužek česneku
 jarní cibulka spolu s natí
 1 plechovka drcených rajčat
 hrst čerstvého koriandru
 šťáva z ½ limetky
 směs koření (chilli, sladká paprika, cejlonská hořčice, nové koření, zázvor, chipotle)
1

Fazole namočte nejlépe přes noc, poté uvařte doměkka.

2

Batát i dýni oloupejte a společně je na páře doměkka uvařte (cca 20 minut).

3

Mezitím si na nepřilnavé pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka pokrájenou jarní cibulku.

4

Po chvilce k nim přidejte také fazole a drcená rajčata.

5

Vše okořeňte, posypte koriandrem, zakápněte limetkovou šťávou a pod pokličkou poduste.

6

Uvařený batát a dýni společně rozmačkejte (případně vyšlehejte) do kašovité konzistence.

7

Na dno zapékací misky přendejte hotové ragú a kaší jej rovnoměrně pokryjte.

8

Misku vložte do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.

9

Hotový pokrm můžete podávat ihned, báječně však chutná i vlažný.

Nutrition Facts

porce 0