Bezhladoveni.cz

Voňavé fazole se zapečenou kaší z dýní a batátů

Pečená bramborová kaše je lahůdkou sama o sobě. A co teprve ta z batátů! V kombinaci s pikantním fazolovým ragú, čerstvým koriandrem a jemně nasládlou dýní vytváří dokonalou souhru kontrastů i chutí. Nadýchanou, na povrchu křupavou, jemnou i kořeněnou, vychutnejte si ji víc jak jednou.

Množství2 porce
Celkový čas12 hodin 30 minut

Ingredience

 větší batát
 ½ menší máslové dýně
 větší červená cibule
 stroužek česneku
 jarní cibulka spolu s natí
 1 plechovka drcených rajčat
 hrst čerstvého koriandru
 šťáva z ½ limetky
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Fazole namočte nejlépe přes noc, poté uvařte doměkka.

2

Batát i dýni oloupejte a společně je na páře doměkka uvařte (cca 20 minut).

3

Mezitím si na nepřilnavé pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka pokrájenou jarní cibulku.

4

Po chvilce k nim přidejte také fazole a drcená rajčata.

5

Vše okořeňte, posypte koriandrem, zakápněte limetkovou šťávou a pod pokličkou poduste.

6

Uvařený batát a dýni společně rozmačkejte (případně vyšlehejte) do kašovité konzistence.

7

Na dno zapékací misky přendejte hotové ragú a kaší jej rovnoměrně pokryjte.

8

Misku vložte do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.

9

Hotový pokrm můžete podávat ihned, báječně však chutná i vlažný.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 větší batát
 ½ menší máslové dýně
 větší červená cibule
 stroužek česneku
 jarní cibulka spolu s natí
 1 plechovka drcených rajčat
 hrst čerstvého koriandru
 šťáva z ½ limetky

Postup

1

Fazole namočte nejlépe přes noc, poté uvařte doměkka.

2

Batát i dýni oloupejte a společně je na páře doměkka uvařte (cca 20 minut).

3

Mezitím si na nepřilnavé pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka pokrájenou jarní cibulku.

4

Po chvilce k nim přidejte také fazole a drcená rajčata.

5

Vše okořeňte, posypte koriandrem, zakápněte limetkovou šťávou a pod pokličkou poduste.

6

Uvařený batát a dýni společně rozmačkejte (případně vyšlehejte) do kašovité konzistence.

7

Na dno zapékací misky přendejte hotové ragú a kaší jej rovnoměrně pokryjte.

8

Misku vložte do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.

9

Hotový pokrm můžete podávat ihned, báječně však chutná i vlažný.

Voňavé fazole se zapečenou kaší z dýní a batátů
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma od 2000 Kč při nákupu ochranných pomůcek na Mediskont.cz
Doprava zdarma od 2000 Kč při nákupu ochranných pomůcek na Mediskont.cz
Test na COVID, jednorázové rukavice, roušky a respirátory, jednorázové oděvy, obličejové štíty, dezinfekce na ruce, antibakteriální ubrousky, produkty za velkoobchodní ceny.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům