Vegetariánské burgery se sušenými rajčaty

Zajímá vás, jak na zdravé grilování? Fazolové burgery se sušenými rajčaty jsou na gril jako dělané. Hotové jsou za pár minut. Nutričními hodnotami a plnou chutí konkurují masovým klasikám.

Množství3 porce
Celkový čas35 minut

Ingredience

 250 g černých nebo červených fazolí
 cibule
 stroužek česneku
 mrkev
 3 lžíce avokádového oleje
 4 lžíce jemně mletých ovesných vloček
 menší hrst sušených rajčat bez oleje
 pár snítek čerstvého koriandru
 špetka černého pepře
 špetka himalájské soli
 špetka mletého koriandru
 1 lžička sušeného tymiánu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Fazole předem uvařte nebo použijte konzervované, řádně propláchnuté.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Mrkev oškrábejte a nastrouhejte nahrubo.

4

Rajčata spařte horkou vodou a nakrájejte na menší kousky.

5

Ingredience vložte do mixéru a párkrát společně promixujte. Ve směsi zachovejte kousky všech přísad.

6

Do rozmixované směsi přidejte zbylé ingredience a vše zlehka promíchejte.

7

Rukama vytvarujte burgerové placky o stejné velikosti, vložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C do zezlátnutí (cca 25 minut). Burgery můžete vložit také na gril.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 250 g černých nebo červených fazolí
 cibule
 stroužek česneku
 mrkev
 3 lžíce avokádového oleje
 4 lžíce jemně mletých ovesných vloček
 menší hrst sušených rajčat bez oleje
 pár snítek čerstvého koriandru
 špetka černého pepře
 špetka himalájské soli
 špetka mletého koriandru
 1 lžička sušeného tymiánu

Postup

1

Fazole předem uvařte nebo použijte konzervované, řádně propláchnuté.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Mrkev oškrábejte a nastrouhejte nahrubo.

4

Rajčata spařte horkou vodou a nakrájejte na menší kousky.

5

Ingredience vložte do mixéru a párkrát společně promixujte. Ve směsi zachovejte kousky všech přísad.

6

Do rozmixované směsi přidejte zbylé ingredience a vše zlehka promíchejte.

7

Rukama vytvarujte burgerové placky o stejné velikosti, vložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C do zezlátnutí (cca 25 minut). Burgery můžete vložit také na gril.

Notes

Vegetariánské burgery se sušenými rajčaty
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.