Bezhladoveni.cz

Lehká fazolová polévka od babičky

Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. My s jejich rčením samozřejmě souhlasíme, a o recept na jednu takovou se s vámi rádi podělíme. A protože to jinak, než zdravě neumíme, bez zeleniny, kvalitních bílkovin a sacharidů se neobejdeme.

Množství4 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 1 pór
 250 g mrkve
 250 g petržele
 300 g cukety
 2 velká rajčata
 3 lžíce sušených italských bylinek
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Pór omyjte, mrkev a petržel oškrábejte.

2

Zeleninu nakrájejte na kolečka.

3

Cuketu omyjte a nakrájejte na kostičky.

4

Rajčata spařte, stáhněte z nich slupky a pokrájejte je na menší kousky.

5

V hrnci nejprve poduste pórek s mrkví a petrželí po dobu 3 minut, poté k nim přidejte předem uvařené fazole a rajčata.

6

Vše zalijte 700 ml vody a přiveďte k varu.

7

Polévku vařte pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.

8

Po změknutí zeleniny k ní přidejte cuketu, kterou v polévce jen krátce prohřejte.

9

Na závěr polévku dochuťte česnekem, bylinkami i pepřem, přihoďte do ní zvlášť uvařené těstoviny a podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 1 pór
 250 g mrkve
 250 g petržele
 300 g cukety
 2 velká rajčata
 3 lžíce sušených italských bylinek

Postup

1

Pór omyjte, mrkev a petržel oškrábejte.

2

Zeleninu nakrájejte na kolečka.

3

Cuketu omyjte a nakrájejte na kostičky.

4

Rajčata spařte, stáhněte z nich slupky a pokrájejte je na menší kousky.

5

V hrnci nejprve poduste pórek s mrkví a petrželí po dobu 3 minut, poté k nim přidejte předem uvařené fazole a rajčata.

6

Vše zalijte 700 ml vody a přiveďte k varu.

7

Polévku vařte pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.

8

Po změknutí zeleniny k ní přidejte cuketu, kterou v polévce jen krátce prohřejte.

9

Na závěr polévku dochuťte česnekem, bylinkami i pepřem, přihoďte do ní zvlášť uvařené těstoviny a podávejte.

Lehká fazolová polévka od babičky
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma od 2000 Kč při nákupu ochranných pomůcek na Mediskont.cz
Doprava zdarma od 2000 Kč při nákupu ochranných pomůcek na Mediskont.cz
Test na COVID, jednorázové rukavice, roušky a respirátory, jednorázové oděvy, obličejové štíty, dezinfekce na ruce, antibakteriální ubrousky, produkty za velkoobchodní ceny.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům