Bezhladoveni.cz

Dýňové rizoto z jáhel a hřejivého koření

S příchodem podzimu je dýně opět v trendu. Připravte si rizoto s dýňovým pyré, prosem a směsí hřejivého koření. Zvláště milovníci krémových jídel náš dnešní recept ocení.

Množství2 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 180 g jáhel
 200 g dýně hokkaido
 1 žlutá cibule
 1 stroužek česneku
 ½ lžičky žluté kari pasty
 voda na dolití
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Dýni nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka na páře.

2

Uvařenou dýni rozmixujte do konzistence pyré.

3

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4

Na pánvi na trošce vody zpěňte cibuli i česnek, po chvilce k nim přidejte chilli, kmín, skořici a kari pastu.

5

Do směsi přihoďte spařené jáhly, přilijte pyré a vše zalijte kokosovým krémem.

6

Obsah pánve vařte pod pokličkou 15 minut do změknutí jáhel. Je-li potřeba, dolévejte vodu po troškách.

7

Jáhloto servírujte posypané lahůdkovým droždím.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 180 g jáhel
 200 g dýně hokkaido
 1 žlutá cibule
 1 stroužek česneku
 ½ lžičky žluté kari pasty
 voda na dolití

Postup

1

Dýni nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka na páře.

2

Uvařenou dýni rozmixujte do konzistence pyré.

3

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4

Na pánvi na trošce vody zpěňte cibuli i česnek, po chvilce k nim přidejte chilli, kmín, skořici a kari pastu.

5

Do směsi přihoďte spařené jáhly, přilijte pyré a vše zalijte kokosovým krémem.

6

Obsah pánve vařte pod pokličkou 15 minut do změknutí jáhel. Je-li potřeba, dolévejte vodu po troškách.

7

Jáhloto servírujte posypané lahůdkovým droždím.

Dýňové rizoto z jáhel a hřejivého koření

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama
Pošlete článek přátelům