Dýňová polévka po Thajsku

Dýňová polévka po Thajsku

Ingredience

Cooking Mode Disabled

Pokyny

  1. Cizrnu navlhčete, posypte ji sladkou paprikou, rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct cca na 20 minut při teplotě 180 °C.
  2. Dýni zbavte slupky a nakrájejte na menší kostky.
  3. Část nakrájené dýně vložte do vody spolu s česnekem, zázvorem a vše přiveďte k varu.
  4. Dýni, zázvor a česnek vařte zhruba 10 minut, poté je rozmixujte do konzistence hladkého krému.
  5. Krém nalijte zpátky do hrnce, přilijte do něj tamari sójovou omáčku, kokosové mléko, ochuťte ho kari kořením a kajenským pepřem.
  6. Do krému dále přidejte brokolici nakrájenou na růžičky i zbylé kousky dýně.
  7. Polévku vařte ještě dalších 5 minut.
  8. Rýžové nudle připravte dle návodu, uvařené je vložte do hlubokého talíře.
  9. Nudle přelijte polévkou, ozdobte opečenou cizrnou a nasekanými arašídy.
  10. Na závěr laksu posypte nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Min
Share it on your social network