Rychlý domácí chléb s quinoou a semínky

Hledáte zdravou alternativu ke klasickému pečivu? Podomácku vyrobený chléb se semínky, quinoou a dalšími pseudoobilovinami budou tou správnou volbou.

Množství4 porce
Čas přípravy8 hodinČas vaření1 hodinaCelkový čas9 hodin

Ingredience

 ½ hrnku quinoy v suchém stavu
 ¼ hrnku slunečnicových semínek
 ¼ hrnku dýňových semínek
 ½ hrnku lněných semínek
 ¼ hrnku chia semínek
 ¼ hrnku sezamových semínek
 ¼ hrnku konopných semínek
 ½ hrnku jáhlové mouky
 ½ hrnku bezlepkové ovesné mouky
 ½ hrnku avokádového oleje
 špetka himalájské soli
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Semínka zalijte trojnásobným množstvím vlažné vody a nechte je alespoň 8 hodin odležet.

2

Quinou rozmixujte do konzistence mouky.

3

K nabobtnalým semínkům přisypte mouky, olej a sůl.

4

Těsto přendejte do nepřilnavé formy a chléb pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 20 minut.

5

Po 20 minutách pečení vyndejte chléb z formy a otočený ho na plechu pečte dalších 30 minut dokřupava.

6

Chléb podávejte vychladlý.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 ½ hrnku quinoy v suchém stavu
 ¼ hrnku slunečnicových semínek
 ¼ hrnku dýňových semínek
 ½ hrnku lněných semínek
 ¼ hrnku chia semínek
 ¼ hrnku sezamových semínek
 ¼ hrnku konopných semínek
 ½ hrnku jáhlové mouky
 ½ hrnku bezlepkové ovesné mouky
 ½ hrnku avokádového oleje
 špetka himalájské soli

Postup

1

Semínka zalijte trojnásobným množstvím vlažné vody a nechte je alespoň 8 hodin odležet.

2

Quinou rozmixujte do konzistence mouky.

3

K nabobtnalým semínkům přisypte mouky, olej a sůl.

4

Těsto přendejte do nepřilnavé formy a chléb pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 20 minut.

5

Po 20 minutách pečení vyndejte chléb z formy a otočený ho na plechu pečte dalších 30 minut dokřupava.

6

Chléb podávejte vychladlý.

Notes

Rychlý domácí chléb s quinoou a semínky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.