Výroba domácího müsli s chia semínky

Chcete mít kontrolu nad tím, co obsahuje vaše müsli? Vyrobte si ho doma. Není na tom nic těžkého. Navíc ušetříte a ještě si lépe pochutnáte. Není totiž nad to snídat domácí müsli!

Množství1 porce

Ingredience

Na cca 1 kg müsli
 250 g pohankových vloček
 250 g ovesných vloček
 100 g plátkových mandlí
 20 g lískových ořechů
 70 g slunečnicových semínek
 50 g chia semínek
 90 g másla
 30 g extra panenského olivového oleje
 1 kávová lžička mleté skořice
 250 g rýžového sirupu
 špetka soli

Postup

1

V rendlíku rozpusťte máslo.

2

Přidejte olivový olej, sirup, sůl a skořici a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily.

3

Ve velké míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.

4

K suchým ingrediencím přidejte marinádu z másla, oleje a sirupu.

5

Vše opět důkladně promíchejte, aby se marináda dostala všude.

6

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

7

Plech vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete müsli.

8

Dejte zapéct do trouby na 20 minut.

9

Po 10 minutách zapékání směs promíchejte.

10

Po zapečení nechte zcela vychladnout.

11

Müsli ztuhne a vy si jej můžete nalámat na libovolně velké kousky.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na cca 1 kg müsli
 250 g pohankových vloček
 250 g ovesných vloček
 100 g plátkových mandlí
 20 g lískových ořechů
 70 g slunečnicových semínek
 50 g chia semínek
 90 g másla
 30 g extra panenského olivového oleje
 1 kávová lžička mleté skořice
 250 g rýžového sirupu
 špetka soli

Postup

1

V rendlíku rozpusťte máslo.

2

Přidejte olivový olej, sirup, sůl a skořici a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily.

3

Ve velké míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.

4

K suchým ingrediencím přidejte marinádu z másla, oleje a sirupu.

5

Vše opět důkladně promíchejte, aby se marináda dostala všude.

6

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

7

Plech vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete müsli.

8

Dejte zapéct do trouby na 20 minut.

9

Po 10 minutách zapékání směs promíchejte.

10

Po zapečení nechte zcela vychladnout.

11

Müsli ztuhne a vy si jej můžete nalámat na libovolně velké kousky.

Výroba domácího müsli s chia semínky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.