Bezhladoveni.cz

Výroba domácího müsli s chia semínky

Chcete mít kontrolu nad tím, co obsahuje vaše müsli? Vyrobte si ho doma. Není na tom nic těžkého. Navíc ušetříte a ještě si lépe pochutnáte. Není totiž nad to snídat domácí müsli!

Množství1 porce

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

V rendlíku rozpusťte máslo.

2

Přidejte olivový olej, sirup, sůl a skořici a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily.

3

Ve velké míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.

4

K suchým ingrediencím přidejte marinádu z másla, oleje a sirupu.

5

Vše opět důkladně promíchejte, aby se marináda dostala všude.

6

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

7

Plech vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete müsli.

8

Dejte zapéct do trouby na 20 minut.

9

Po 10 minutách zapékání směs promíchejte.

10

Po zapečení nechte zcela vychladnout.

11

Müsli ztuhne a vy si jej můžete nalámat na libovolně velké kousky.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Postup

1

V rendlíku rozpusťte máslo.

2

Přidejte olivový olej, sirup, sůl a skořici a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily.

3

Ve velké míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.

4

K suchým ingrediencím přidejte marinádu z másla, oleje a sirupu.

5

Vše opět důkladně promíchejte, aby se marináda dostala všude.

6

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

7

Plech vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete müsli.

8

Dejte zapéct do trouby na 20 minut.

9

Po 10 minutách zapékání směs promíchejte.

10

Po zapečení nechte zcela vychladnout.

11

Müsli ztuhne a vy si jej můžete nalámat na libovolně velké kousky.

Výroba domácího müsli s chia semínky
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům