Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez zbytečné chemie

Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Marmeláda má stovky využití. Vyrobte si vlastní voňavou variantu bez zbytečné chemie a přebytku cukru.

Množství1 porce

Ingredience

Ingredience na jednu dávku marmelády:
 1 kg bio ovoce
 15 g bio pektinu
 bio třtinový cukr
reklama
popis

Kuchařka: Jak jíme zdravě v létě

  • 103 letních sezónních receptů z běžně dostupných surovin
  • Srozumitelné návody, jak si sestavit vyvážený talíř
  • Tipy a doporučení vytvořené spolu s odbornicí na výživu
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Recepty pro letní grilování i pesta z čerstvých bylinek
  • Zdravé variace domácích nanuků či sladkých snídaní
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Očištěné, případně vypeckované plody nakrájejte na kousky, krátce povařte a rozmixujte. Záleží na vás, jak velké kousky ovoce v marmeládě chcete mít.

2

Promixovanou směs vraťte do hrnce.

3

Přidejte pektin smíchaný se třemi lžičkami třtinového cukru.

4

Vařte pět minut.

5

Poté dle chuti přidávejte další cukr a vařte do zhoustnutí.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Ingredience na jednu dávku marmelády:
 1 kg bio ovoce
 15 g bio pektinu
 bio třtinový cukr

Postup

1

Očištěné, případně vypeckované plody nakrájejte na kousky, krátce povařte a rozmixujte. Záleží na vás, jak velké kousky ovoce v marmeládě chcete mít.

2

Promixovanou směs vraťte do hrnce.

3

Přidejte pektin smíchaný se třemi lžičkami třtinového cukru.

4

Vařte pět minut.

5

Poté dle chuti přidávejte další cukr a vařte do zhoustnutí.

Notes

Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez zbytečné chemie
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.