Print Options:

Božské domácí loupáky ze špaldové mouky a máku

Množství1 porceCelkový čas3 hodin 45 minut

 250 g celozrnné špaldové hladké mouky
 125 g mandlového mléka
 50 g cukru z kokosových květů
 50 g řepkového oleje
 1 lžička sušeného droždí
 špetka himalájské soli
 špetka mleté vanilky
 1 lžička čekankového sirupu
 mletý mák na posypání
1

Mouku, cukr, sůl, vanilku a droždí zlehka promíchejte.

2

Vlažné mléko a olej přilijte k suchým ingrediencím.

3

Zadělejte těsto, poprašte ho moukou a zakryté ho nechte alespoň 2 hodiny kynout.

4

Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké díly. Každý díl rozválejte do tvaru trojúhelníku.

5

Rozválené těsto zaviňte od širší strany směrem ke špičce, konce rohlíku zahněte směrem dovnitř.

6

Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout.

7

Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným mlékem spolu se sirupem, posypte mákem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti rohlíků a typu trouby.