BezHladovění.cz

Cuketový nákyp s chilli a ančovičkami

Cuketový nákyp se stal oblíbeným zejména v letním období. A není divu, cuketová sezóna je během července a srpna v plném proudu, a tak se vyplatí mít několik osvědčených receptů v rukávu.

Množství

Ingredience

 1 kg žluté či zelené cukety
 3 vejce – oddělené bílky a žloutky
 10 filátek z ančoviček
 2 šalotky
 1 chilli paprička
 5 stroužků česneku
 100 g parmazánu
 15 g jedlé sody
 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj)
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Omytou cuketu nastrouhejte, napůl nahrubo a napůl najemno.

2

Nastrouhanou cuketu dejte do větší mísy, přidejte sůl a nechte ji vypotit.

3

Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, česnek, chilli papričku a ančovičky.

4

V rendlíku rozpalte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, česnek, chilli a ančovičky.

5

Z bílků vyšlehejte sníh.

6

Parmazán nastrouhejte najemno.

7

Po 30 minutách slijte přebytečnou vodu z cukety a do mísy přidejte žloutky, orestovanou směs, mouku, parmazán, jedlou sodu a nasekané bylinky.

8

Vše důkladně propojte a nakonec přidejte sníh z bílků a opatrně vše znovu promíchejte.

9

Podle chuti dosolte.

10

Zapékací mističky vymažte olivovým olejem a přendejte do nich cuketovou směs. Pokud vám zbyl parmazán, posypte jim vrch směsi.

11

Mističky se směsí vložte do trouby rozpálené na 180 stupňů a zapékejte 45 minut dozlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 1 kg žluté či zelené cukety
 3 vejce – oddělené bílky a žloutky
 10 filátek z ančoviček
 2 šalotky
 1 chilli paprička
 5 stroužků česneku
 100 g parmazánu
 15 g jedlé sody
 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj)

Postup

1

Omytou cuketu nastrouhejte, napůl nahrubo a napůl najemno.

2

Nastrouhanou cuketu dejte do větší mísy, přidejte sůl a nechte ji vypotit.

3

Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, česnek, chilli papričku a ančovičky.

4

V rendlíku rozpalte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, česnek, chilli a ančovičky.

5

Z bílků vyšlehejte sníh.

6

Parmazán nastrouhejte najemno.

7

Po 30 minutách slijte přebytečnou vodu z cukety a do mísy přidejte žloutky, orestovanou směs, mouku, parmazán, jedlou sodu a nasekané bylinky.

8

Vše důkladně propojte a nakonec přidejte sníh z bílků a opatrně vše znovu promíchejte.

9

Podle chuti dosolte.

10

Zapékací mističky vymažte olivovým olejem a přendejte do nich cuketovou směs. Pokud vám zbyl parmazán, posypte jim vrch směsi.

11

Mističky se směsí vložte do trouby rozpálené na 180 stupňů a zapékejte 45 minut dozlatova.

Cuketový nákyp s chilli a ančovičkami
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma od 2000 Kč při nákupu ochranných pomůcek na Mediskont.cz
Doprava zdarma od 2000 Kč při nákupu ochranných pomůcek na Mediskont.cz
Test na COVID, jednorázové rukavice, roušky a respirátory, jednorázové oděvy, obličejové štíty, dezinfekce na ruce, antibakteriální ubrousky, produkty za velkoobchodní ceny.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům