BezHladovění.cz

Polévka z čočky s hlívou ústřičnou

Hustá čočková polévka v chladných dnech potěší nejednoho strávníka. Bohatá na bílkoviny, vlákninu, železo a kyselinou listovou poslouží i jako hlavní chod. A ne ledajaký! Orientální koření pozvedne chuť polévky do zcela jiné dimenze.

Množství4 porce
Celkový čas2 hodin

Ingredience

 1 a 1/2 l zeleninového vývaru
 100 g hlívy ústřičné
 1 svazek čerstvého tymiánu
 1 cibule
 hrst nasekaného čerstvého koriandru
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Čočku předem namočte alespoň na hodinu.

2

Namočenou čočku propláchněte, zalijte ji vývarem, přihoďte k ní tymián a hřebíčky, přisypte kurkumu a přiveďte k varu. Čočku vařte po dobu 30–40 minut.

3

Zatímco se čočka vaří, nakrájejte na kolečka cibuli a opečte ji na nepřilnavé pánvi spolu s hlívou ústřičnou. Po chvilce je podlijte trochou vody a pod pokličkou krátce poduste.

4

Po uvaření čočky vyjměte z hrnce tymián i hřebíčky, přihoďte do něj cibuli i hlívu a vše zalijte kokosovým mlékem.

5

Polévku ochuťte kardamomem, skořicí, česnekem a vařte dalších 10 minut.

6

V závěru přihoďte do polévky koriandr. Část můžete použít na ozdobu.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 1 a 1/2 l zeleninového vývaru
 100 g hlívy ústřičné
 1 svazek čerstvého tymiánu
 1 cibule
 hrst nasekaného čerstvého koriandru

Postup

1

Čočku předem namočte alespoň na hodinu.

2

Namočenou čočku propláchněte, zalijte ji vývarem, přihoďte k ní tymián a hřebíčky, přisypte kurkumu a přiveďte k varu. Čočku vařte po dobu 30–40 minut.

3

Zatímco se čočka vaří, nakrájejte na kolečka cibuli a opečte ji na nepřilnavé pánvi spolu s hlívou ústřičnou. Po chvilce je podlijte trochou vody a pod pokličkou krátce poduste.

4

Po uvaření čočky vyjměte z hrnce tymián i hřebíčky, přihoďte do něj cibuli i hlívu a vše zalijte kokosovým mlékem.

5

Polévku ochuťte kardamomem, skořicí, česnekem a vařte dalších 10 minut.

6

V závěru přihoďte do polévky koriandr. Část můžete použít na ozdobu.

Polévka z čočky s hlívou ústřičnou
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
Slevový kupon -10 % na produkty Blendea.cz -10 %
Slevový kupon -10 % na produkty Blendea.cz
Blendea jsou prémiové doplňky stravy ze superpotravin pro podporu vaši energie a vitality.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům