Celozrnný mazanec bez vajec a bílého cukru

Celozrnný mazanec bez vajec a bílého cukru

Ingredience

Pokyny

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Z droždí, trochy vlažného mléka, cukru a mouky připravíme kvásek a necháme na teplém místě vykynout.
  3. Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou, aby nabobtnala.
  4. Ve velké míse promícháme špaldovou mouku s pšeničnou, vanilkovým práškem, solí a kokosovým cukrem.
  5. Chia vejce smícháme s roztopeným kokosovým olejem a teplým mlékem a společně s kváskem přidáme k sypké směsi.
  6. Vypracujeme vláčné těsto.
  7. Na závěr přidáme citrónovou kůru, rozinky a vytvoříme bochánek.
  8. Necháme až 90 minut kynout na teplém místě.
  9. Poté vytvarujeme pomocí rukou mazanec, nařízneme jej do kříže, potřeme vodou smíchanou s kapkou oleje a posypeme nasekanými plátky mandlí.
  10. Pečeme při 160 °C zhruba 40–50 minut.
Receptová karta - Powered by WP Delicious