BezHladovění.cz

Celozrnný mazanec bez vajec a bílého cukru

celozrnný mazanec

Co by to bylo za svátky bez tradičních symbolů Velikonoc? Bezesporu k nim patří i mazanec. Snídaně se stane hned svátečnější. Nemusíte se cpát ani kvantem bílé mouky, cukru, vajec či másla.

Množství1 porce

Ingredience

 1 kostka čerstvého droždí
 200 ml vlažného rostlinného mléka
 4 g soli
 citronová kůra z 1 bio citronu
 35 g rozinek
 35 g mandlí
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Z droždí, trochy vlažného mléka, cukru a mouky připravíme kvásek a necháme na teplém místě vykynout.

3

Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou, aby nabobtnala.

4

Ve velké míse promícháme špaldovou mouku s pšeničnou, vanilkovým práškem, solí a kokosovým cukrem.

5

Chia vejce smícháme s roztopeným kokosovým olejem a teplým mlékem a společně s kváskem přidáme k sypké směsi.

6

Vypracujeme vláčné těsto.

7

Na závěr přidáme citrónovou kůru, rozinky a vytvoříme bochánek.

8

Necháme až 90 minut kynout na teplém místě.

9

Poté vytvarujeme pomocí rukou mazanec, nařízneme jej do kříže, potřeme vodou smíchanou s kapkou oleje a posypeme nasekanými plátky mandlí.

10

Pečeme při 160 °C zhruba 40–50 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 1 kostka čerstvého droždí
 200 ml vlažného rostlinného mléka
 4 g soli
 citronová kůra z 1 bio citronu
 35 g rozinek
 35 g mandlí

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Z droždí, trochy vlažného mléka, cukru a mouky připravíme kvásek a necháme na teplém místě vykynout.

3

Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou, aby nabobtnala.

4

Ve velké míse promícháme špaldovou mouku s pšeničnou, vanilkovým práškem, solí a kokosovým cukrem.

5

Chia vejce smícháme s roztopeným kokosovým olejem a teplým mlékem a společně s kváskem přidáme k sypké směsi.

6

Vypracujeme vláčné těsto.

7

Na závěr přidáme citrónovou kůru, rozinky a vytvoříme bochánek.

8

Necháme až 90 minut kynout na teplém místě.

9

Poté vytvarujeme pomocí rukou mazanec, nařízneme jej do kříže, potřeme vodou smíchanou s kapkou oleje a posypeme nasekanými plátky mandlí.

10

Pečeme při 160 °C zhruba 40–50 minut.

Celozrnný mazanec bez vajec a bílého cukru
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
Dr. Protect: 5 % sleva na ochranné pomůcky a testy -5 %
Dr. Protect: 5 % sleva na ochranné pomůcky a testy
Slevový kupon 5 % na ochranné pomůcky, dezinfekce, diagnostické testy, atd. Doprava zdarma nad 1500 Kč.
Platí do 31.12.2021

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům