Bezhladoveni.cz

Krůtí s bulgurem, hráškem a fenyklem

Bulgur se vyrábí z tvrdých odrůd pšenice. Podrcená zrna jsou na přípravu rychlá a jednoduchá. Obsahují třeba vitamin A, fosfor, železo, hořčík a příznivě působí na nervovou soustavu.

Množství3 porce

Ingredience

 400 g krůtích prsou
 200 g bulguru
 150 g mraženého hrášku
 1 střední fenykl (bulva)
 30 g másla
 sýr Gran Moravia – dle chuti
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Maso omyjte a nakrájejte na kostky.

3

Kostky masa dejte do zapékací mísy.

4

Očištěnou bulvu fenyklu nakrájejte na kousky a přidejte je k masu.

5

Maso a fenykl osolte a přidejte chilli vločky a oregano.

6

Vše spolu promíchejte.

7

Přidejte kousky másla a trošku olivového oleje.

8

Dejte do trouby péct na 40 minut.

9

Když jsou maso s fenyklem upečené, připravte si bulgur podle návodu na obalu – většinou se bulgur vaří v osolené vodě v poměru 1:2 po dobu 8 minut.

10

Když je bulgur hotový, přendejte jej do zapékací mísy k masu a fenyklu.

11

V tom samém hrnci či rendlíku nasucho orestujte hrášek. Jakmile změkne, přidejte ho k bulgurové směsi.

12

Podle chuti můžete navrch najemno nastrouhat sýr parmazánového typu, například Gran Moravia.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 400 g krůtích prsou
 200 g bulguru
 150 g mraženého hrášku
 1 střední fenykl (bulva)
 30 g másla
 sýr Gran Moravia – dle chuti

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Maso omyjte a nakrájejte na kostky.

3

Kostky masa dejte do zapékací mísy.

4

Očištěnou bulvu fenyklu nakrájejte na kousky a přidejte je k masu.

5

Maso a fenykl osolte a přidejte chilli vločky a oregano.

6

Vše spolu promíchejte.

7

Přidejte kousky másla a trošku olivového oleje.

8

Dejte do trouby péct na 40 minut.

9

Když jsou maso s fenyklem upečené, připravte si bulgur podle návodu na obalu – většinou se bulgur vaří v osolené vodě v poměru 1:2 po dobu 8 minut.

10

Když je bulgur hotový, přendejte jej do zapékací mísy k masu a fenyklu.

11

V tom samém hrnci či rendlíku nasucho orestujte hrášek. Jakmile změkne, přidejte ho k bulgurové směsi.

12

Podle chuti můžete navrch najemno nastrouhat sýr parmazánového typu, například Gran Moravia.

Krůtí s bulgurem, hráškem a fenyklem

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma na všechny nákupy na Powerlogy.cz Doprava zdarma
Doprava zdarma na všechny nákupy na Powerlogy.cz
Naše potraviny obsahují výrazně méně cukru. Protože jejich skutečná síla spočívá v přírodní chuti. Víme, že i funkční potraviny mohou chutnat skvěle a lahodně. Při dodržení nejvyšších standardů kvality jsme dosáhli čistou chuť každé jedné Powerlogy potraviny. Doprava zdarma na všechny nákupy.

Zobrazit další slevové kupony →

reklama
Pošlete článek přátelům