Bezhladoveni.cz

Domácí bramborové noky s bazalkovým pestem

Zelený čtvrtek se blíží. Pokud i vy dodržujete tradice a jíte v tento den “nějaké to zelené”, vyzkoušejte lahodnou, odlehčenou variantu bramborových noků s domácím bazalkovým pestem.

Množství2 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Brambory ponechané ve slupce uvařte na páře doměkka.

2

Uvařené brambory nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté je zbavte slupky.

3

Zatímco brambory chladnou, vrhněte se na přípravu pesta.

4

Bazalku očistěte, ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět).

5

Vložte ji do výkonného mixéru spolu s oříšky, olejem, himalájskou solí a citrónovou šťávou.

6

Vše rozmixujte do konzistence pesta.

7

Vychladlé brambory rozmačkejte, přisypte k nim mouku a černou sůl. Rukama zpracujte kompaktní těsto.

8

Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

9

Uvařené noky podávejte obalené v pestu.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

Postup

1

Brambory ponechané ve slupce uvařte na páře doměkka.

2

Uvařené brambory nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté je zbavte slupky.

3

Zatímco brambory chladnou, vrhněte se na přípravu pesta.

4

Bazalku očistěte, ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět).

5

Vložte ji do výkonného mixéru spolu s oříšky, olejem, himalájskou solí a citrónovou šťávou.

6

Vše rozmixujte do konzistence pesta.

7

Vychladlé brambory rozmačkejte, přisypte k nim mouku a černou sůl. Rukama zpracujte kompaktní těsto.

8

Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

9

Uvařené noky podávejte obalené v pestu.

Domácí bramborové noky s bazalkovým pestem

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama
Pošlete článek přátelům