Bezhladoveni.cz

Domácí slané sušenky z kmínu a hráškové mouky

Rádi se do něčeho jen tak zakousnete? Pak sáhněte po domácích krekrech, zdravější alternativě ke smaženým chipsům či jiným pochutinám s nevhodným nutričním složením. Připraveny jsou raz dva, chutnají náramně a ani o požitek z křupání vás nepřipraví.

Množství
Celkový čas45 minut

Ingredience

 200 g mouky ze žlutého hrachu
 80 ml vlažné vody
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

V míse smíchejte mouku se solí a kmínem.

2

Do sypké směsi přilijte vodu i olej a všechny suroviny rukama propracujte v nerozpadající se těsto.

3

Těsto vyválejte do tenčího plátu o vámi preferované tloušťce.

4

Poté z něj vykrajujte jakékoli tvary a poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem.

5

Krekry pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. Čas pečení závisí nejen na typu trouby, ale také na velikosti a tloušťce krekrů.

6

Upečené krekry nechte vychladnout a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 200 g mouky ze žlutého hrachu
 80 ml vlažné vody

Postup

1

V míse smíchejte mouku se solí a kmínem.

2

Do sypké směsi přilijte vodu i olej a všechny suroviny rukama propracujte v nerozpadající se těsto.

3

Těsto vyválejte do tenčího plátu o vámi preferované tloušťce.

4

Poté z něj vykrajujte jakékoli tvary a poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem.

5

Krekry pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. Čas pečení závisí nejen na typu trouby, ale také na velikosti a tloušťce krekrů.

6

Upečené krekry nechte vychladnout a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.

Domácí slané sušenky z kmínu a hráškové mouky

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama
Pošlete článek přátelům