Print Options:

Batátové šišky se špenátem a pestem

Množství1 porceCelkový čas45 minut

 středně velký batát
 pohanková mouka
 svazek medvědího česneku
 extra panenský olivový olej lisovaný za studena
 špetka himalájské soli
 150 g mraženého listového špenátu
 1 lžička sezamového oleje
 ½ cibule
1

Batát oškrábejte, nakrájejte na stejně velké kusy a na páře uvařte doměkka.

2

Uvařený batát nechte vychladnout při pokojové teplotě.

3

Zatímco batát chladne, vrhněte se na přípravu pesta.

4

Medvědí česnek očistě ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět) a spolu s olejem a solí ho rozmixujte. Množství oleje závisí na vámi požadované konzistenci pesta.

5

Vychladlý batát rozmačkejte, přisypte k němu mouku a rukama zpracujte kompaktní těsto. Těsto by nemělo lepit ani se rozpadat.

6

Z těsta vytvarujte šišky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

7

Zatímco se šišky vaří, připravte si špenát.

8

Špenát vložte do hrnce, podlijte ho trochou vody a pod pokličkou prohřejte, dokud nepovolí a voda se nevypaří.

9

Mezitím si na sezamovém oleji orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.

10

Do uvařeného špenátu vmíchejte pesto.

11

Ochucený špenát podávejte s batátovými šiškami a restovanou cibulí.

Nutrition Facts

porce 0