-
Batát oškrábejte, nakrájejte na stejně velké kusy a na páře uvařte doměkka.
-
Uvařený batát nechte vychladnout při pokojové teplotě.
-
Zatímco batát chladne, vrhněte se na přípravu pesta.
-
Medvědí česnek očistě ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět) a spolu s olejem a solí ho rozmixujte. Množství oleje závisí na vámi požadované konzistenci pesta.
-
Vychladlý batát rozmačkejte, přisypte k němu mouku a rukama zpracujte kompaktní těsto. Těsto by nemělo lepit ani se rozpadat.
-
Z těsta vytvarujte šišky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
-
Zatímco se šišky vaří, připravte si špenát.
-
Špenát vložte do hrnce, podlijte ho trochou vody a pod pokličkou prohřejte, dokud nepovolí a voda se nevypaří.
-
Mezitím si na sezamovém oleji orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.
-
Do uvařeného špenátu vmíchejte pesto.
-
Ochucený špenát podávejte s batátovými šiškami a restovanou cibulí.