Batátové šišky se špenátem a pestem

Batátové šišky se špenátem a pestem

Ingredience

Pokyny

  1. Batát oškrábejte, nakrájejte na stejně velké kusy a na páře uvařte doměkka.
  2. Uvařený batát nechte vychladnout při pokojové teplotě.
  3. Zatímco batát chladne, vrhněte se na přípravu pesta.
  4. Medvědí česnek očistě ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět) a spolu s olejem a solí ho rozmixujte. Množství oleje závisí na vámi požadované konzistenci pesta.
  5. Vychladlý batát rozmačkejte, přisypte k němu mouku a rukama zpracujte kompaktní těsto. Těsto by nemělo lepit ani se rozpadat.
  6. Z těsta vytvarujte šišky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
  7. Zatímco se šišky vaří, připravte si špenát.
  8. Špenát vložte do hrnce, podlijte ho trochou vody a pod pokličkou prohřejte, dokud nepovolí a voda se nevypaří.
  9. Mezitím si na sezamovém oleji orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.
  10. Do uvařeného špenátu vmíchejte pesto.
  11. Ochucený špenát podávejte s batátovými šiškami a restovanou cibulí.
Receptová karta - Powered by WP Delicious