Print Options:

Batátové noky se zelím a tofu

Množství2 porceCelkový čas1 hodina

 menší batát
 ½ hrnku pohankové mouky
 1 balení uzeného tofu
 250 g bio kysaného bílého zelí
 1 lžička římského kmínu
 1 lžička hořčičných semínek
 1 lžíce řepkového oleje
 špetka himalájské soli
1

Batát oškrábejte, nakrájejte na větší kostky a vařte v páře cca 15 minut.

2

Mezitím si pokrájejte tofu na kostičky.

3

Na trošce oleje nechte provonět kmín spolu s hořčičnými semínky, po chvilce k nim přihoďte tofu, zelí, vše zlehka promíchejte a pod pokličkou duste alespoň 15 minut.

4

Uvařený batát rozmixujte, přisypte k němu mouku a obě ingredience zpracujte v nelepivé těsto.

5

Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

6

Uvařené noky vyndejte z vody, vložte je do hrnce se zelím a tofu, vše zlehka promíchejte, poté servírujte.

Nutrition Facts

porce 0